Prajitura aromata cu branza si portocale

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 6180 vizualizari

 

Este o prajitura oarecum asemanatoare cu un cheesecake si cu un parfum discret de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie / zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • esenta se vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si portocale:

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.

Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.

Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

gaby_duceag 1

11.07.2010, 20:17

Teo 1

11.07.2010, 23:07

pt. mine e o combinatie noua, dar sunt convinsa ca merge,multumesc pt. idee !

Bya Ralu 1

12.12.2013, 00:11

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina